Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Bra att veta A-Ö

Den här sidan är till för er föräldrar på förskolan. Här har vi samlat viktig information som berör er och era barn, i alfabetsordning.

Anmälningsplikt

Vi har enligt lag anmälningsplikt, en skyldighet att anmäla till socialmyndigheter om vi ser eller misstänker att ett barn far illa.

Aktuell information

Aktuell information finns här på hemsidan och på respektive avdelning. Ta alltid som rutin att titta på anslagstavlan på er avdelning.

Arbetsplatsträffar/Planeringsdagar

En gång i månaden stänger förskolan kl.16:00 för arbetsplatsträff (APT). 5 dagar/år stänger förskolan för planering/utvärdering eller fortbildning. Datum för dessa meddelas i god tid innan.

E-tjänst
E-tjänst är en servicefunktion och mötesplats för alla föräldrar, elever och pedagoger i Tyresö kommun. Inloggningsuppgifter skickas automatiskt hem till föräldrar som sökt plats. Om ni ändrar arbetstid meddela oss senast 14 dagar innan, så vi kan se över personalens schema. Vid enstaka tillfällen räcker någon dag i förväg.

Föräldraledighet

Vid föräldraledighet får barnet vara kvar på tidigare kontrakterad tid 14 dagar efter syskonets födsel. Därefter gäller 20tim/vecka (och lov mot kostnad) eller 25tim/vecka (ej lov) som kontrakteras i samråd med förskolan.

Kläder

Kläder är en viktig del av barnens vardag på förskolan. Se till att barnen har kläder efter väder, samt extrakläder i sina lådor. Se gärna över kläderna beroende på årstid. Gallonkläder och stövlar bör alltid finnas på hyllan.

Friluftsfrämjandets tips

Lämning och hämtning

Det är viktigt att vi vuxna, föräldrar och pedagoger, har kontakt när ni kommer för att hämta eller lämna ert/era barn. Meddela alltid om barnet ska gå hem med någon annan än er föräldrar.

Märkning av kläder

Det underlättar för alla om barnens kläder är märkta, även skor och stövlar.

Olycksfallsförsäkring

Alla barn omfattas av Tyresö kommuns olycksfallsförsäkring.

Tyresö kommuns olycksfallsförsäkring.

Pulkaåkning

När barnen ska åka pulka måste de ha hjälm på sig. Hjälm tas med hemifrån och ska vara rätt inställd och provad av er föräldrar. Hjälmen sätter vi pedagoger på då det är dags för ert barn att åka i backarna.

Se bifogad hjälminformation.

Sekretess

All personal på förskolan har tystnadsplikt enligt lagen om sekretess.

Sjukfrånvaro

Försök att bedöma barnets tillstånd rättvist. En kontroll av barnets temp kan vara en fingervisning, men man kan vara sjuk utan att ha feber. Barnet måste orka delta i verksamheten. Om barnet får vara hemma ett par dagar är möjligheten större att tillfrisknandet påskyndas och spar på barnets krafter. Dessutom minskas risken att övriga barn och pedagoger smittas.

Det är viktigt att ni ringer förskolan redan på morgonen och talar om att barnet är sjukt. Vi vill också att ni ringer dagen innan barnet ska komma tillbaka. Tänk på att alltid meddela nya telefonnummer så vi kan nå er om barnet insjuknar på förskolan.


Publicerad av: pernilla.karlsson04@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-10-09

Högermeny