Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vecka 5

Måndag: Fiskbullar med sting, broccoli

Tisdag: Hemmaköttbullar, potatis,sås, sylt

Onsdag: Grönsakssoppa med kokosmjölk

Torsdag: Den fattiges spagetti (bacon, lök, ägg, ost)

Fredag: Kycklingwok, nudlar

 

Vecka 6

Måndag: Små rätter

Tisdag: Fiskgratäng med dill, potatis

Onsdag:Pasta med skinksås 

Torsdag: Köttfärssoppa, nybakat bröd

Fredag: Vegetarisk lasange

Till lunch serveras olika grönsaker och frukt varje dag

 

 

Jag som lagar maten heter Saipin. Det mesta av maten är tillagad från grunden.

Matsedeln är skriven i 2 veckorsperioder. Jag följer livsmedelsverkets riktlinjer.

För allergiska barn lagas specialkost som liknar övriga barns lunch.

Lättmjölk serveras för den är A och D-vitaminberikad.

Potatis serveras minst 1-2ggr/veckan.

Ris kan serveras 1-2ggr/veckan

Pasta kan serveras 1-2ggr/veckan.

3 dagar i veckan serveras filmjölk och flingor.

1 dag i veckan serveras kokt ägg.

Tyresö Kommun har som mål att inköpen av råvaror skall vara minst 30% ekologiskt, kravmärkt MSC-märkt fisk.


Publicerad av: mimmi.bolke@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-30

Högermeny