Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vecka 11

Måndag: Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing

Tisdag: Kycklinggryta med grön curry, bambuskott, basilika, ris

Onsdag: Mustig fiskgryta

Torsdag: Tacobuffé

Fredag: Varmkorv med bröd, mos, dressing

 

Vecka 12

Måndag: Köttbullar, makaroner

Tisdag: Korv Bombay, ris

Onsdag:Fiskgratäng, potatis

Torsdag: Tomatsoppa, nybakat bröd

Fredag: Flygande Jacob, jasminris

Till lunch serveras olika grönsaker och frukt varje dag

 

 

Jag som lagar maten heter Saipin. Det mesta av maten är tillagad från grunden.

Matsedeln är skriven i 2 veckorsperioder. Jag följer livsmedelsverkets riktlinjer.

För allergiska barn lagas specialkost som liknar övriga barns lunch.

Lättmjölk serveras för den är A och D-vitaminberikad.

Potatis serveras minst 1-2ggr/veckan.

Ris kan serveras 1-2ggr/veckan

Pasta kan serveras 1-2ggr/veckan.

3 dagar i veckan serveras filmjölk och flingor.

1 dag i veckan serveras kokt ägg.

Tyresö Kommun har som mål att inköpen av råvaror skall vara minst 30% ekologiskt, kravmärkt MSC-märkt fisk.


Publicerad av: mimmi.bolke@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-03-20

Högermeny