Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vecka 3

Måndag: Oxjärpar, potatis, sås, sylt

Tisdag: Spagetti med pesto och fetaoströra

Onsdag: Kokt torsk med äggsås, potatis

Torsdag:Sweet & sour kyckling med ananas, ris

Fredag: Ugnspannkaka med fläsk, sylt, vitkålssallad

 

Vecka 4

Måndag: Stängt

Tisdag: Tacofisk, ris, broccoli

Onsdag: Köttfärssås, pasta

Torsdag: Korvsoppa med rotfrukter, nybakat bröd

Fredag: Kyckling nuggets, klyftpotatis, kall sås

Till lunch serveras olika grönsaker och frukt varje dag

 

 

Jag som lagar maten heter Saipin. Det mesta av maten är tillagad från grunden.

Matsedeln är skriven i 2 veckorsperioder. Jag följer livsmedelsverkets riktlinjer.

För allergiska barn lagas specialkost som liknar övriga barns lunch.

Lättmjölk serveras för den är A och D-vitaminberikad.

Potatis serveras minst 1-2ggr/veckan.

Ris kan serveras 1-2ggr/veckan

Pasta kan serveras 1-2ggr/veckan.

3 dagar i veckan serveras filmjölk och flingor.

1 dag i veckan serveras kokt ägg.

Tyresö Kommun har som mål att inköpen av råvaror skall vara minst 30% ekologiskt, kravmärkt MSC-märkt fisk.


Publicerad av: mimmi.bolke@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-01-16

Högermeny