Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vecka 49

Måndag: Fiskpinnar, kokt potatis och kall sås

Tisdag: Köttgryta med cous cous

Onsdag: Tortellini med ost och sås

Torsdag: Kryddig korvgryta med bacon

Fredag: Flygande Jacob, jasmine ris

 

Vecka 50

Måndag: Pastagratäng med tonfisk

Tisdag: Kyckling toppad med bacon, klyftpotatis

Onsdag: Pannkaka, sylt och vitkålssallad

Torsdag: Oves fläskgryta med rotfrukter och champinjoner

Fredag: Chili con carne, ris

Till lunch serveras olika grönsaker och frukt varje dag

 

 

Jag som lagar maten heter Saipin. Det mesta av maten är tillagad från grunden.

Matsedeln är skriven i 2 veckorsperioder. Jag följer livsmedelsverkets riktlinjer.

För allergiska barn lagas specialkost som liknar övriga barns lunch.

Lättmjölk serveras för den är A och D-vitaminberikad.

Potatis serveras minst 1-2ggr/veckan.

Ris kan serveras 1-2ggr/veckan

Pasta kan serveras 1-2ggr/veckan.

3 dagar i veckan serveras filmjölk och flingor.

1 dag i veckan serveras kokt ägg.

Tyresö Kommun har som mål att inköpen av råvaror skall vara minst 30% ekologiskt, kravmärkt MSC-märkt fisk.


Publicerad av: mimmi.bolke@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-12-05

Högermeny