Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vecka 37

Måndag: Pasta Carbonara

Tisdag: Fisksoppa

Onsdag: Hemmagjorda pannbiffar, potatis, sås och sylt

Torsdag: Blodpudding, sylt, keso och vitkålssallad

Fredag: Kycklinggryta, cous cous

 

Vecka 38

Måndag: Chili con carne, ris

Tisdag: Panerad fisk, potatismos

Onsdag: Potatislåda med falukorv

Torsdag: Tomatsoppa med nybakat bröd

Fredag: Kassler, kokt potatis, sås och ananas

Till lunch serveras olika grönsaker och frukt varje dag

 

 

Jag som lagar maten heter Saipin. Det mesta av maten är tillagad från grunden.

Matsedeln är skriven i 2 veckorsperioder. Jag följer livsmedelsverkets riktlinjer.

För allergiska barn lagas specialkost som liknar övriga barns lunch.

Lättmjölk serveras för den är A och D-vitaminberikad.

Potatis serveras minst 1-2ggr/veckan.

Ris kan serveras 1-2ggr/veckan

Pasta kan serveras 1-2ggr/veckan.

3 dagar i veckan serveras filmjölk och flingor.

1 dag i veckan serveras kokt ägg.

Tyresö Kommun har som mål att inköpen av råvaror skall vara minst 30% ekologiskt, kravmärkt MSC-märkt fisk.


Publicerad av: mimmi.bolke@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-09-13

Högermeny