Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Matsedel

Vecka 47

Måndag: Pasta Carbonara

Tisdag: Hemmagjorda färsbiffar, kokt potatis, sylt, brun sås

Onsdag: Pastagratäng med tonfisk och purjolök

Torsdag: Nudelsoppa med fläskfärs och lök

Fredag: Teriyaki kyckling, jasmineris

 

Vecka 48

Måndag: Köttbullar, pasta

Tisdag: Panerad torsk, potatismos

Onsdag: Chili corn carne, ris

Torsdag: Varmkorv med bröd, mos, sås

Fredag: Kycklinggryta med currysås, jasmineris

Till lunch serveras olika grönsaker och frukt varje dag

 

 

Jag som lagar maten heter Saipin. Det mesta av maten är tillagad från grunden.

Matsedeln är skriven i 2 veckorsperioder. Jag följer livsmedelsverkets riktlinjer.

För allergiska barn lagas specialkost som liknar övriga barns lunch.

Lättmjölk serveras för den är A och D-vitaminberikad.

Potatis serveras minst 1-2ggr/veckan.

Ris kan serveras 1-2ggr/veckan

Pasta kan serveras 1-2ggr/veckan.

3 dagar i veckan serveras filmjölk och flingor.

1 dag i veckan serveras kokt ägg.

Tyresö Kommun har som mål att inköpen av råvaror skall vara minst 30% ekologiskt, kravmärkt MSC-märkt fisk.


Publicerad av: mimmi.bolke@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-20

Högermeny