Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Just nu

Barngruppen är mer och mer samstämmig. De leker i olika grupper med olika kompisar. Vi ser att barnen leker rollekar (mamma, pappa och barn) och även andra lekar som Star wars, Superhjältar, ninja go lego, dinosaurier och jägare, pyjamashjältar och även tjuv och polis. När vi är ute leker barnen hunddagis och klätterställningen är fortfarande lika populär att hänga klättra och göra andra konster i.I onsdags gick vi till skogen som var mycket uppskattat. Barnen började så smått att klättra i träden och stod på led för att vänta på sin tur att klättra. På fruktstunden fick barnen höra sagan om älvan som ville dansa med älvkungen en sommarnatt i maj. ( En natt i maj av Astrid Lindgren).

Projekt

En undran vi har är om det finns möjlighet för er att lämna förbrukningsmaterial som t.ex. garner,tyger,knappar ,kapsyler, korkar, äggkartonger, tomma toarullar med mera.

Den här veckan har vi fortsatt med vårt bok/sagoprojekt. Edd och Anton har fått presentera och berätta om sin bok. Edd tog med en bok om troll och Anton tog med en bok om starwars.När barnet presenterat boken för sina kompisar avslutar vi med en intervju där barnet svarar på frågorna.

1. Vad heter din bok?

2. Vad handlar boken om?

3. Vilket språk är boken på?

4. Vem har du fått boken av?

5. Varför valde du den här boken?

 

På skutan arbetar:

Åsa Skoglundh- barnskötare

Monika Ahlin-barnskötare

Februari 2017


Publicerad av: asa.strom@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-10-17

Högermeny

Äldre barnens sida

Äldre barnens sida

På äldre barnens sida är barnen från 3 år-5 år.

Äldre barnens sida