Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Föräldraaktiv inskolning

Föräldraaktiv inskolning
Vi har valt denna inskolningsmetod för att vi tror på att barnet i trygghet av föräldern kan undersöka och bekanta sig med miljön, rutiner, aktiviteter, barn och pedagoger på förskolan.
 
Dag 1
Inskolningssamtal mellan förälder, barn och pedagog.
 
Dag 2 - 4
Inskolningen inleds med att en förälder är med barnet under tre dagar mellan kl 9-14. Du som förälder är med ert barn hela tiden i alla förekommande aktiviteter under dagen. Det är du som utgör tryggheten för ditt barn och vi pedagoger som erbjuder barnet olika aktiviteter att prova på. Det är du förälder som äter tillsammans med ditt barn, söver det eller vilar med det, finns till hands för det egna barnet i alla ”nära” situationer. Det är mycket viktigt att barnet inte behöver vara med om några avsked under dessa tre inskolnings dagar, men somnar ditt barn på vilan är det klart att du som förälder kan sätta dig utanför en stund tills ditt barn vaknar igen.
 
Under inskolningen kommer vi kanske att vara både inne och ute, så tänk på att ha med kläder som passar för alla väder. Även extra ombyte med kläder och blöjor är bra att ta med redan första dagen. Den fjärde dagen utvärderar vi tillsammans om barnet känns redo att bli lämnat följande dag.
 
Dag 5
Den femte dagen är det dags att lämna barnet hos oss för första gången. Ni kommer enligt överenskommelse på morgonen. Ett tydligt och kort avsked anser vi som bäst för barnet. Från inskolningsdag 5-10 går barnet mellan 9.00-14.00. Eftersom dessa dagar är en del av inskolningen ska ni ha möjlighet att komma till förskolan på ca 10 minuter.
 
Alla barn är olika och behöver olika saker under inskolningen. Somnar inte ditt barn eller längtar väldigt mycket efter mamma/pappa så kommer vi självklart att ringa er under dagen. Ni är givetvis också välkomna att ringa till oss under dagen för att höra hur det går.
Några veckor efter att inskolningen är klar kommer ni att bli inbjudna till ett uppföljningssamtal.


Publicerad av: asa.strom@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2018-01-08

Högermeny