Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Ankaret

Informationsbrev Ankaret

Vi vill hälsa alla välkomna till en ny spännande termin. Vi vill börja med att hälsa ett nytt barn välkommen till oss. Vi kommer också att få en ny kollega som heter Sandra istället för Linn som kommer att börja jobba på den äldre barnen sidan.

 Gruppen

Vi har en kompis sol inne på Ankaret som vi pratar med barnen om hur man är en bra kompis. Vi uppmuntrar barnen att hjälpa varandra vid olika situationer och att man kan hålla varandra i handen, ge en kram om någon är ledsen. Vi jobbar mycket med konflikthantering och att barnen själva ska kunna lösa konflikten, vi vill att barnen ska kunna säga STOPP och prata med varandra när konflikt uppstår. Vi pedagoger finns givetvis och uppmuntrar och stöttar men vi vill att barnen själva ska få uttrycka sina känslor till varandra. Det är för att utveckla barnens självkänsla och respekt till varandra. Vi pedagoger ingriper givetvis om ett barn skulle fara illa.

Vi har lagt fokus på att barnen ska ta eget ansvar vad gäller sina:

  • Ytterkläder- klä på sig och ta av sig kläder, ställa upp skorna på hyllan mm.
  • Att göra fint/städa efter deras olika aktiviteter.
  • Vi ställer frågan till barnet om den vill gå på pottan eller toaletten när ett blöjbyte sker.
  • Barnen får information om dagen vid fruktsamling vilket skapar möjlighet för barnen att själva kunna påverka hur dagen ska se ut, och de får även veta vad som förväntas av oss och av barnen.
  • Barnen har visat stort intresse av att hjälpa oss ställa fram maten på bordet, detta är något vi uppmuntrar.


Lärande

Denna termin kommer vi lägga mer fokus på barnens olika modersmål, vi har redan påbörjat att synliggöra barnens modersmål i hallen. Vi har översatt ordet hej och välkommen.  

Förra terminen hade vi fokus på våra projekt som bestod av musik, bil och vatten. Det var de intressen vi kunde se hos barngruppen då men vi har nu påbörjat nya observationer och sett många nya intressen.

 

De intressen vi har sett just nu är:

Sagor

Rollekar

Bygg och konstruktion t.ex. Lego.

Vad släkten och familjen heter

Spel – pussel

Matematik- intresse för siffror, mönster, sortering mm.

Vi kommer att fortsätta observera barngruppen och tar tacksamt emot vad ni ser att barnen är intresserade av hemma, så att ni föräldrar blir delaktiga i uppstarten av projektet.

Februari 2017

 

Med vänlig hälsningar, Caroline, Jessica, Sandra och Linn 

 

På ankaret arbetar:

Caroline Ottebjer- förskollärare

Jessica Andersson- barnskötare

Sandra Söderström- barnskötare


Publicerad av: asa.strom@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-02-02

Högermeny

Kontakt


Ankaret
  • 070-169 85 18