Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Ankaret

Hej alla föräldrar!

 

Gårdsfest 1 juni:

Under några år har ni föräldrar hjälpt oss att skapa ett internationellt fikabord, som har varit mycket uppskattat. Vi ser det nu som en tradition på förskolan. Nu hoppas vi att ni föräldrar vill bidra med något från ert hemland även till denna gårdsfest. Vi sätter upp en lapp på dörren när det börjar närma sig där ni kan skriva upp er.

 

Verksamheten:

Vår kub som vi har inne på hemvisten som blir som ett rum i rummet har fått ett nytt utseende. Vi valde att ta ner babblarna ifrån kuben då den inte användes på ett omsorgsfullt sätt, så nu har vi satt upp olika tyger och filtar som vi har fått av er föräldrar och förgyllt kuben med alla dess olika färger. Vi även satt upp en lampa inne i kuben för att skapa en annan känsla.

 

I veckan har en grupp gått till biblioteket och lämnat böcker som vi tidigare lånat och sen fick barnen välja böcker som de ville låna om. De besökte även djuren i djuraffären på vägen hem mot förskolan. Detta var väldigt uppskattat av barnen. Vi jobbar mycket med vad vi har för regler när vi går iväg i grupp och detta är något vi måste träna mycket på.

 

Projekt:

Denna vecka har vi varit i skogen med en grupp och vi hade ett uppdrag från Doddo. Barnen skulle hjälpa Doddo att sortera olika material som vi hade tagit med oss och sortera utifrån om det tillhör skogen eller ej. Vi pratade mycket om vad det var för material samt varför man inte ska slänga/lämna det i skogen. Barnen var mycket intresserade och nyfikna. Efter att barnen delat upp materialet så fick de plocka någonting från närmiljön som de ville ta med sig och måla.

 

Igår fick barnen måla sitt naturmaterial och tanken är framöver att vi ska hänga upp deras alster i vår kub.

 

Har ni något av följande material hemma?

Tomma tvålpumpar

TEMA arbetsplatser med fokus på:

Polis

Brandman

Doktor

 

APT 15/5 förskolan stänger 15:45, vi vill även påminna om att förskolan är stängd den 2 och 5 Juni.

 

Tack för er delaktighet! Det uppskattas av oss alla!

 

Med vänliga hälsningar, Jessie, Caroline och Sandra

 

På ankaret arbetar:

Caroline Ottebjer- förskollärare

Jessica Andersson- barnskötare

Sandra Söderström- barnskötare


Publicerad av: asa.strom@utb.tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-06-27

Högermeny

Kontakt


Ankaret
  • 070-169 85 18