Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Avdelning Ugglan

Huvudbild

På Ugglan arbetar vi för fullt med vårat tema arbete - lärandet genom leken, tema rymden.

Vi startade temaarbetet genom att i två grupper berätta för varandra vad vi kan om rymden. Utifrån det planerade vi vad vi skulle fortsätta arbeta med.

Rymdresa

Det första blev att vi fick besök av en astronaut som tog med oss på en rymdresa. Rymdraketen vi byggt upp för resan har vi sparat i vår lekhall. Barnen blev väldigt inspirerade av det så det vi valde att fokusera på den första tiden var att på olika sätt leka rymden tillsammans, inne, ute på gården och i skogen. Vi har konstruerat rymdraketer av olika material,ritat och skapat rymdraketer och skapat material som vi vill ha i vår stora rymdraket. Barnen har tillsammans fått ta fram olika rymdbilder med hjälp av datorn som vi har gjort  flanosagor av som barnen får hitta på historier kring och berätta för varandra.

Rymdraketer

På vårterminen startade vi upp vårat rymdtema genom att i tre grupper konstruera varsin stor rymdraket som vi ska använda att leka i. Materialet som vi har använt har varit stora kartonger som stomme, sedan har varje grupp tillsammans bestämt hur varje enskild raket ska se ut och vilket material som ska användas.


Publicerad av: Mari Rastman

Senast uppdaterad: 2016-06-20

Högermeny