Tyck till om tyreso.se

Thérese Wallén ny rektor på Fornuddens och Sofiebergs skolor

Publicerad den: 2015-10-12

Thérese Wallén blir ny rektor för Fornuddens och Sofiebergs skolor. Hon har tidigare arbetat som rektor på Andreasgymnasiet i Stockholm och har en bakgrund som lärare och som ledare inom idrottsrörelsen.

Therese WallénThérese Wallén
 

- Jag kommer närmast som rektor från en gymnasieskola och ser jättemycket fram emot att få börja jobba på grundskolan där grunden för lärande läggs. För mig är det viktigt att se varje barns styrka och personlighet samt att skapa förutsättningar för eleven att hitta den egna drivkraften till lärandet. Möjligheten att från början få vara med och påverka elevernas inställning till lärande är något jag ser oerhört mycket fram emot, säger Therése Wallén om sitt nya uppdrag.

- Thérese har sedan tidigare mycket goda meriter vad gäller pedagogisk utveckling och ledarskap. Jag tror att hon kommer bli en stor tillgång för Fornuddens och Sofiebergs skolor, säger Johan Ahlkvist, verksamhetschef för grundskolan.

Thérese Wallén påbörjar sitt uppdrag som rektor under vecka 43. Nuvarande rektor, Fredrik Plahn, finns kvar på sin tjänst till och med vecka 47, vilket möjliggör en bra överlämning av rektorsskapet.


Publicerad av: Helena Törnqvist

Senast uppdaterad: 2015-10-23

Högermeny