Tyck till om tyreso.se

Sommarlov? Nä, sommarskola!

Publicerad den: 2017-06-20

Fyra hugade elever och två engagerade lärare samlades på Nyboda skola för att starta upp sommarskolan. Det är första gången som Tyresö kommun arrangerar sommarskola i denna form.

Jawed Mansouri går till vardags på Kumla skola och ska börja i nian till hösten. Han drömmer om att gå gymnasiet och sen börja jobba – helst som mekaniker. Som ett steg på vägen ägnar han nu några sommarlovsveckor åt att gå i skolan. Sedan följer ett välförtjänt lov där besök i Göteborg, Kalmar och Malmö står på schemat.
- Jag ska på bröllop i Malmö! berättar han glatt.

Under sommarskolans två första veckor är det Alexander Pabon och Eden Medhin, modersmålslärare och studiehandledare, som ansvarar för undervisningen. Tyngdpunkten ligger på svenska språket.
- Vi kommer koncentrera oss på svensk kultur; film, musik och författare, berättar Alexander Pabon.
- Vi kommer även undervisa i matematik och fördjupa oss i svensk grammatik längre fram, fyller Eden Medhin i.

Totalt är 17 elever anmälda till sommarskolan. Ytterligare två lärare kommer byta av Alexander Pabon och Eden Medhin efter ett par veckor.

Deltagare på sommarskolan 2017Sommarskolans första dag. På bakre raden lärarna Alexander Pabon och Eden Medhin. På främre raden eleverna Abdullah Amiri, Jawed Mansouri, Nima Amiri och Alireza Maharami.

 

Sommarskolan pågår på tisdagar, onsdagar och torsdagar under fem veckor i sommar. Den riktar sig till nyanlända elever och är ett samarbete mellan de kommunala grundskolorna och Tyresö gymnasium. Kommunen erbjuder även sommarsimskola för de som har behov av extra simundervisning.


Publicerad av: Helena Törnqvist

Senast uppdaterad: 2017-06-20

Högermeny