Tyck till om tyreso.se

Nu är det dags att välja skola

Publicerad den: 2018-01-08

Mellan den 9 januari och den 15 februari ska cirka 750 barn och elever i Tyresö välja vilken skola de vill börja i nästa läsår.

HALLÅ DÄR...

...Sandra Lindblom, projektledare för skolvalet, vilka är det som ska välja skola?
– Vi har två skolval under samma period i Tyresö kommun, ett val för de som ska börja förskoleklass och ett för de som ska börja i årskurs 7 till hösten. Så föräldrar till barn som fyller 6 år under 2018 och föräldrar till barn som nu går i årskurs 6 är inbjudna till skolvalet. Vi skickade ut en inbjudan i brevlådan i december. De barn som idag går på en skola som har högstadium, behöver inte göra något val.

Hur går valet till?
– Vårdnadshavarna loggar in i Tyresö kommuns e-tjänstportal. Där finns det en länk till skolvalet. Man loggar in med bank-id eller sms-inloggning som man kan få hjälp att skaffa på kommunens Servicecenter. Alla ska välja och rangordna tre alternativ.

Är det något särskilt man ska tänka på?
– Ja, när barnet har två vårdnadshavare är det viktigt att båda godkänner valet. Det räcker inte med att en av vårdnadshavarna gör ett val utan den andre måste alltid godkänna för att visa sitt samtycke. Gör man inget val så placeras barnet på närmaste kommunala skola som har plats, det behöver inte betyda att det är den skolan som ligger närmast hemmet.

Hur är det med plats i fritidshemmet?
– Fritidshemsplats söker man efter att man har fått besked om skolplacering till förskoleklass. Man behöver inte vara orolig eftersom alla som placerats på en skola får fritidshemsplats där, men man behöver ansöka om platsen för att få den.

När får man besked om var man fått en plats?
– Besked skickas ut per brev under mars eller april. På tyreso.se/skolval finns det alltid uppdaterad information, så håll utkik där.


Publicerad av: Helena Törnqvist

Senast uppdaterad: 2018-01-09

Högermeny

Relaterad information