Tyck till om tyreso.se

Skolmaten

I Tyresö serveras skollunch till cirka 6000 skolelever per dag fördelade på 13 grundskolor och ett gymnasium. Målsättningen är att 30 procent av all mat ska vara tillagad av ekologiska livsmedel.

Det finns 12 tillagningskök och 2 mottagningskök på skolorna i Tyresö kommun. Sofiebergsskolan och Tyresö gymnasium är de två kök som ännu inte har tillagningskök.

Planering av matsedeln

Skolrestaurangerna med tillagningskök har en egen kökschef/kock som planerar matsedeln efter Livsmedelsverkets riktlinjer för näringsriktig skollunch och efter elevernas önskemål. De flesta av kökscheferna/kockarna publicerar veckans matsedel på respektive skolas hemsida. 

Skolrestaurangerna som ännu inte har tillagningskök får sedan årsskiftet 2013/2014, då centralköket lades ned,  sin mat levererad från en extern leverantör.

Ny gastronomisk chef

En gastronomisk chef har anställts i kommunen som tillträdde sin tjänst i januari 2016. Detta kommer dock inte innebära några förändringar, varken organisatoriska, ekonomiska eller verksamhetsmässiga, under första halvan av 2016. Verksamheten rullar tills dess på som vanligt.

Ekologiska livsmedel

Alla skolkök har målsättningen att 30 procent av den serverade maten ska vara tillagad av ekologiska livsmedel. 

Kontaktpersoner
För frågor avseende skolmaten/skolköken, kontakta respektive rektor eller förskolechef. 


Publicerad av: Helena Törnqvist

Senast uppdaterad: 2016-12-02