Tyck till om tyreso.se

Tyresö gymnasium

I Tyresö finns en kommunal gymnasieskola, Tyresö gymnasium, som har cirka 800 elever och erbjuder 10 nationella program med inriktningar inom de flesta kunskapsområden.

Gymnasiet har en egen webbplats

På Tyresö gymnasiums egen hemsida får du en bra bild av hur skolan arbetar och vilka utbildningar skolan har. www.tyresogymnasium.se

Lyckliga studenter på examensdagen.

Tyresö gymnasium är en skola med ett brett urval av spännande program och skickliga lärare som brinner för att undervisa och stimulera dig som elev.

Hos oss kommer du att se dina drömmar förverkligas

Resultatet av våra framgångar går att mäta. I konkurrens med 20 000 andra vann våra elever till exempel tävlingen landets bästa innovation. Förutom detta har våra elever nått final i kemiolympiaden, vunnit skol-DM i måleri samt silver- och bronsplats i landets viktigaste el-tävling. Dessa utmärkelser är bara några saker vi är stolta över.

Högskoleförberedande program

Går du de högskoleförberedande programmen på Tyresö gymnasium får du en bred utbildning anpassad till kraven hos högskolor och näringsliv. Vi samarbetar med KTH, Stockholms Universitet och Södertörns högskola och du kan skaffa dig attraktiva certifieringar från Microsoft och Cisco. Dessutom kan du bli diplomerad gymnasieekonom.

Yrkesprogram

På yrkesprogrammen har vi ett tätt samarbete med branscherna och garanterar praktikplatser till alla elever. Vi lägger stor vikt vid att eleverna blir anställningsbara och vi har exempelvis en modern frisörsalong, bygghall och fordonshall vilket är grunden för att lära dig hantverket fullt ut.

Traditioner, aktiviteter...

Vad vore skoltiden utan minnesvärda upplevelser? Vi brukar anordna olika aktiviteter, vissa är tradition som till exempel lyriktävling, mösspåtagning, kaveln och julshow. Andra aktiviteter som vi har är programrelaterade tävlingar och så har vi förstås sommaravslutning för de blivande studenterna. 

Skolan erbjuder även bibliotek, idrottshallar, fotbollsplan, gym, replokal och café.

Samverkansprojekt på Södertörn

Tyresö kommun och övriga Södertörnskommuner driver ett samverkansprojekt kring gymnasiefrågor. Syftet med kommunsamarbetet är att i ett regionalt perspektiv utveckla och stärka kvalitet, tillgänglighet, utbud och gemensam prissättning av utbildningar inom gymnasieskolan, gymnasiesärskolan och vuxenutbildningen.


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2016-02-03

Högermeny

Kontakt

Utvecklingsförvaltningen ansvarar för gymnasie- och vuxenutbildning

Förvaltningschef
Iréne Hededal
Besöksadress:
Marknadsgränd 2

Kontakt

Tyresö gymnasium

Rektor
Tf rektor Lena Beskow
Postadress:
135 36 Tyresö
Besöksadress:
Farmarstigen 7