Tyck till om tyreso.se

Tyresö vetenskapliga akademi

Den uppskattade satsningen Tyresö vetenskapliga akademi – TVA – handlar om spännande utmaningar och extra utveckling inom naturvetenskap och teknik, kreativitet och uppfinningsrikedom för elever i årskurs 5-7.

Hur fungerar Tyresö vetenskapliga akademi?

Elever som är med i TVA träffas cirka två eftermiddagar i månaden. Tillsammans åker gruppen på intressanta studiebesök för att lära mer om naturvetenskap och forskning. De besöker till exempel Naturens hus, Vetenskapens hus, Nobelmuseet och Tekniska museet. Eleverna arbetar även med egna uppfinningar och programmering i Lego Mindstorms. Träffarna sker på olika veckodagar enligt ett rullande schema.

Vem är Tyresö vetenskapliga akademi till för?

TVA vänder sig till elever i årskurs 5-7 och består av två grupper med 20 elever i varje grupp. TVA leds av en utbildad NO/Tekniklärare. Tyresö vetenskapliga akademi är ett samarbete mellan Tyresö kommun och Vetenskapens hus.

Tyresö vetenskapliga akademi är till för dig som

  • har ett starkt intresse för naturvetenskap och teknik
  • är nyfiken och tycker om att experimentera
  • vill ägna mer tid än den vanliga skolan kan erbjuda åt att utveckla dina kunskaper inom naturvetenskap och teknik
  • är beredd att själv ta ansvar för att ta igen det du missar i din ordinarie skola.

Vill du vara med?

Inbjudan till Tyresö vetenskapliga akademi går ut via din skola vid höstterminens start. Din lärare/mentor har anmälningsblanketter till TVA. Fyll i blanketten tillsammans med dina föräldrar och lämna den till din lärare. Vilka som fått plats meddelas via e-post och verksamheten startar normalt i mitten av september.

Kontakt

Nasrin Ghavihelm, lärare på Strandskolan, är kontaktperson för TVA.
Du når henne via e-post: nasrin.ghavihelm@utb.tyreso.se


Publicerad av: Helena Törnqvist

Senast uppdaterad: 2016-07-13

Högermeny