Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Idrottsplatser och hallar

I Tyresö finns två större idrottsplatser, Tyresövallen och Trollbäckens IP. Det finns också flera stora idrottshallar. Via länkarna längre ner på sidan kan du läsa mer om idrottshallar och idrottsplatser.

Den största idrottsplatsen i Tyresö är Tyresövallen som tillsammans med en ishall, en simhall och en idrottshall bildar ett sammanhängande idrottsområde i Tyresö centrum.

I Trollbäcken finns också en idrottsplats och en ishall.

Det finns också fler stora idrottshallar i Tyresö. Här bedriver kommunens idrottsföreningar verksamhet kvällar och helger under säsong. 

Tyresö har även privata sportanläggningar bland annat bowlinghall, rackethall, minigolfbanor och ridanläggning.


Idrottsplatser och hallar

 • Idrottshallar

  Det finns flera stora idrottshallar i Tyresö: Bollmorahallen, Dalhallen, Trollbäckshallen, Tyresöhallen, Slottshallen, Strandhallen och Wättingehallen.

 • Ishallar och isbanor

  Det finns två ishallar i Tyresö, Tyresö ishall och Fontanahallen. Här tränar våra isföreningar men vi har även öppet för allmänhetens åkning under vissa tider.

 • Trollbäckens IP

  Trollbäckens IP ligger i Trollbäcken. Det är en stor friidrottsanläggning med en stor naturgräsplan för fotboll, samt en 11-manna konstgräsplan.

 • Tyresövallen

  Tyresövallen har tre konstgräsplaner, två 11-mannaplaner och en 7-mannaplan.

 • Simhall

  I Tyresö finns två simhallar. Tyresö simhall som drivs av Medley på uppdrag av Tyresö kommun samt Vattenhuset. Ta kontakt med Medley respektive Vattenhuset om du vill hyra deras lokaler.

 • Skatepark 135

  Skatepark 135 ligger vid Wättinge gårdsväg nedanför Bollmoradalens kyrka. Den omfattar en skateplaza på totalt 700 kvadratmeter.

Publicerad av: fritid@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-22

Högermeny

Kontakt

Fritid och friluft

Postadress:
Tyresö kommun
135 81 Tyresö
Besöksadress:
Östangränd 7
Tyresö centrum, biblioteket

Politiskt ansvar