Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Beställ fika från Café Medvind

Café Medvind levererar kaffe, tea, fikabröd och smörgåsar till Kulturcentrum Kvarnhjulet vid möten och konferenser.

Café Medvind kan leverera mellan klockan 9.30 och 14.30. Bakning och förberedelser sker i deras lokaler på Granängsringen, se kontaktuppgifter till höger. Under våren blir ett bageri färdigställt på Industrivägen (nära vattenhuset). Café Medvind kommer då tillsammans med Jobbverket kunna öka kapaciteten och för de som önskar kunna erbjuda lunch på Jobbverkets restaurang, cirka 15 minuters promenad från Kvarnhjulet.

Café Medvind finns också på Alby friluftsgård, där de driver serveringen i samarbete med orienteringsklubben Söders sol. Under sommaren kommer de driva Alby Café i samarbete med det sociala företaget Jobbverket, detta för att kunna bemanna både vardagar och helger.

Mer om oss:

Föreningen Medvind är ett blivande socialt företag som drivs av deltagarna. Föreningen bedriver arbetsträning för personer som står långt från arbetsmarknaden. Många av deltagarna är inskrivna via EFS projektet Södertörn ett projekt som drivs av Samordningsförbundet Södertörn.

Målet är att föreningen ska bli ett självgående socialt företag. För att bli bärkraftiga i en uppstart har dem planer på att gå ihop med Jobbverket som drivit sin verksamhet som socialt företag i form av ekonomisk förening i snart 4 år. Socialt företagande är ett sätt att öka möjligheterna för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, på grund av funktionsnedsättning, att komma ut i arbete och få möjlighet att utföra meningsfulla arbetsuppgifter. Varje deltagare bidrar med hundra procent av sin egen förmåga och man utgår ifrån varje individs egna förutsättningar.


Publicerad av: linda.esperstrand@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-11-16

Högermeny

Kontakt

Socialförvaltningen


Café Medvind
Besöksadress:
Granängsringen 57

Linn Nettlich
Tel: 073-846 37 17