Tyck till om tyreso.se

Ny gång- och cykelbana invigd

Publicerad den: 2013-10-17

Onsdagen den 16 oktober invigdes den nya gång- och cykelstigen mellan Gammelström i Tyresö och Fiolvägen i Haninge. Det innebär att man nu kan ta sig hela Långsjön runt med cykel, barnvagn eller rullstol.

Invigning av cykelväg GammelströmAnders Eriksson, biträdande chef för Tyrestastiftelsen,  Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö och Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Haninge invigde den nya gång- och cykelbanan. (Foto: Göran Bardun)

Den nya gång- och cykelförbindelsen är drygt 670 meter lång och 2,5 meter bred. Tyresö kommun, Stiftelsen Tyresta skogen och Haninge kommun har byggt den tillsammans. Vid anläggandet har man eftersträvat en minimal påverkan på den omgivande miljön.

På invigningen kom cirka 120 personer som lät sig väl smaka av kaffe och bullar. I samband med invigningen genomfördes också en två timmars naturguidning med Martina Kiibus.

Till höger hittar du en promenadkarta som visar hur du går runt hela sjön - det är en sträcka på 6,6 km. Välkommen att testa den!

Invigning av gångbana Gammelström

På invigningen kom cirka 120 personer som lät sig väl smaka av kaffe och mackor. I samband med invigningen genomfördes också en två timmars naturguidning med Martina Kiibus. (Foto: Göran Bardun)


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2015-03-10

Högermeny