Tyck till om tyreso.se

Cykeldagar för minskade köer på Tyresövägen

Publicerad den: 2017-09-19

Gång- och cykeltunnel ska byggas och farthinder ska tas bort. Tyresö kommun jobbar dock med mer än bara fysiska åtgärder för att minska köerna på Tyresövägen. Under vecka 38 arrangerades bland annat cykeldagar på Strandskolan och Tyresö skola.

Dagarna är en del i en större satsning på att få fler barn att cykla och gå till skolan. Utöver att det stärker barnens hälsa bidrar det också till att köerna på Tyresövägen minskar.
– Om alla föräldrar skjutsar sina barn till skolan med bil så blir naturligtvis trafiksituationen besvärlig, både utanför skolorna och på Tyresövägen, säger Hedda Ericsson, som arbetar med hållbart resande för Tyresö kommuns räkning. 

cykeldag

Balanshinder på schemat

På Strandskolan, där cykeldagen arrangerades tisdagen den 19 september, fick barnen bland annat göra egna trafikskyltar och cykla på en bana som skolan gjort i ordning. På Tyresö skola ägde cykeldagen rum torsdagen den 21 september och där fanns också en egen cykelbana med balanshinder. Under dagarna gästades också skolorna av ett lokalt företag som dagen till ära ordnade gratis cykelservice för alla elever.
– Det finns flera positiva aspekter i detta. Barn mår bra av att cykla eller gå till skolan och det finns undersökningar som visar att de är mer fokuserade på lektionerna om de börjar dagen med en promenad eller cykeltur. Dessutom minskar trafiken utanför skolorna vilket skapar en tryggare skolmiljö, säger Hedda Ericsson.

Utöver cykeldagarna kommer kommunen framöver att genomföra fler kampanjer för cykling och kollektivtrafik och på så sätt minska köerna på Tyresövägen.

Läs mer om planerna för Tyresövägen


Publicerad av: Karl.Schriver-Abeln@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-01

Högermeny