Tyck till om tyreso.se

Byggstart för hyresrätter på flera håll

Publicerad den: 2017-06-13

I dagarna har flera byggen av hyresrätter påbörjats i Bollmora. Vid såväl Kryddvägen i södra Bollmora som vid kvarteret Järnet 7 i norra Bollmora, har det firats med första sprängning respektive spontning.

Vice VD/COO på LW Björn Ljungdahl, kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl och LW’s VD Magnus Lefvert invigde bygget på Kryddvägen.


Lamellhus vid Kryddvägen

Fredagen 2 juni startade LW plåt sitt bygge av två lamellhus vid Kryddvägen med dunder och brak. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl fick detonera en sprängladdning för att markera starten för uppförandet av de totalt 48 hyreslägenheterna. Projektet är unikt för LW plåt, då bostäderna på Kryddvägen är företagets första egenutvecklade bostadsprojekt. De kommer också att förvalta hyreslägenheterna själva.

Byggandet av lamellhusen är ett av flera planerade utvecklingsprojekt vid Kryddvägen. Näst ut är ett kvarter med stadsradhus, men även ytterligare flerbostadshus är under planläggning.

Läs mer om Kryddvägen 

Allén och Terrassen Elva i norra Bollmora

Knappt en vecka senaste togs ett första spadtag för kvarteret Järnet 7 vid Bollmora allé. Onsdagen 7 juni invigde Wallenstam bygget av två kvarter med 221 hyresrätter – Allén - och ett högt punkthus med 54 bostadsrätter – Terrassen Elva. Fredrik Saweståhl tillsammans med Wallenstams VD Hans Wallenstam genomförde spontning som en symbolisk start.

- Det är med stor glädje vi idag byggstartar 275 nya hem i Tyresö. Detta är vårt tredje projekt i kommunen och vi har tidigare byggt cirka 300 lägenheter här, berättade Hans Wallenstam under invigningen. 

Så här kommer de kommande hyresrätterna se ut i Allén

Läs mer om Järnet 7 


Publicerad av: Maria.Harvig@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-01

Högermeny