Tyck till om tyreso.se

184 hyresrätter i Trädgårdsporten

Publicerad den: 2016-02-26

Vid Masten intill Tyresö Trädgårdar har nyligen tre hus med hyresrättslägenheter börjat byggas. Det är Wallenstam AB som står för satsningen Trädgårdsporten med 184 lägenheter på ett–tre rum och kök.

TrädgårdsportenAlla lägenheter får balkong eller uteplats. (Illustration Sjögren Arkitekter)

– Vi upplever att det från Tyresö kommuns sida finns en stark vilja och engagemang för att bygga hyresrätter. Därmed strävar vi mot samma mål och det är väldigt positivt. Tyresö är en attraktiv kommun där många vill bo och efterfrågan på nya bostäder är stark, säger Wallenstams kommunikationschef Elisabeth Vansvik.

Så gott som alla lägenheter är små och består av ett eller två rum och kök. Samtliga får balkong eller uteplats och de tre ­husen kommer tillsammans att rama in en grönskande innergård. I slutet av 2017 beräknas husen stå inflyttningsklara.

Samarbete med kommunen

– Som nya aktörer i kommunen känner vi oss välkomna och väl mottagna. Vi tycker att samarbetet med kommunen fungerat mycket bra – de är tydliga med hur projektet kommer att drivas utifrån de resurser som finns. Den tydligheten är viktig för oss som byggherrar, säger Elisabeth Vansvik.
Stockholms bostadsförmedling kommer att förmedla cirka hälften av lägenheterna. Intresserade kan också anmäla sig på webbplatsen wallenstam.se.

Då får man löpande information via nyhetsbrev, och får reda på när det är dags att anmäla sig "skarpt".

Målet för 2015 uppnått

Tyresö kommun har satt ett mål att det ska byggas i snitt 300 bostäder totalt per år och detta mål har uppnåtts för 2015.

– Det är positivt att det nu tillkommer små hyreslägenheter centralt i Tyresö då vi vet att det är en boendeform som är mycket efterfrågad. Vi är glada över att ha klarat målet 2015 och nu fortsätter arbetet med att bygga nya bostäder med hög kvalitet för alla, säger Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef på Tyresö kommun.

Första etappen i Tyresö C

Inför 2016 kommer kommunen fortsätta bygga och planera för nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter.

Det som förhoppningsvis börjar byggas i år är Hasselbacken, Grindstolpen samt fortsättningen på Strandängarna och Skogs­staden.

Första etappen i Norra Tyresö Centrum börjar också byggas och arbetet med att planera för nya bostäder och service i Wättingeområdet fortsätter.


Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-01

Högermeny