Tyck till om tyreso.se

Invigning av Klövbergets naturreservat

Välkommen till invigningen av Tyresös nya naturreservat Klövberget fredagen den 2 juni. Vi samlas vid rastplatsen intill Klövbergsgrottorna kl. 13:15. På programmet finns naturvandring och möjlighet att boka en vandringstur i grottorna.

Fredagen den 2 juni inviger vi Tyresös sjunde naturreservatet.
Det är det fjärde reservatet i kommunens regi.

Det finns möjlighet att följa med på guidad vandringstur till invigningen från Trinntorp.

Läs mer om naturguidningen 

Du kan också boka en guidad tur i Klövbergsgrottorna i samband med invigningen (anmälan till jonas.hedlund@tyreso.se). Jonas har tider för detta under förmiddagen och en tur efter invigningen.

Invigningen:

Kl. 13:15 Samling vid Klövbergets rastplats vid Klövbergsgrottorna. Förfriskningar serveras.

Kl. 13:30 Välkommen till Klövberget, kommunen berättar om området.

Kl. 13:45 Invigning. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl invigningstalar.

Efter invigningen kan du följa med på en kortare vandring med naturguiden Martina längre in i lövskogen för att titta på försommarens lundväxter, t ex myskmadran.

Observera att det finns mycket få parkeringsplatser vid reservatets entréer.

Om du kommer med buss. Ta buss 819 från Tyresö centrum kl. 11:51, stig av vid ändhållplats Ällmora, promenera Noretvägen 1,5 km till skylt Klövbergets naturreservat, därefter cirka 300 meter till rastplatsen och grottorna från entréparkeringen vid Noretvägen. Vägen är skyltad "Invigning Klövbergets naturreservat".

För förslag på busstider, se invigningsprogramet

2017-05-03 Busskarta KlövbergetOlika alternativ att ta sig till invigningen med buss och till fots. Det finns endast ett fåtal parkeringsplatser vid reservatets entréer.

Om du kommer med bil. Är reservatets parkeringsplatser upptagna med fordon så finns alternativet att ställa bilen vid Trinntorpsparkeringen och promenera Tegelbruksvägen, ta vänster vid skylt Klövbergets naturreservat vid Mokärrsvägen promenera några hundra meter till norra entrén, vidare cirka 1,5 km vandring till rastplatsen och grottorna. Stigen är starkt kuperad och en lång trappa nedför Klövberget ingår i vandringen. Följ stigen med blå markeringar och skyltning "Invigning Klövbergets naturreservat" respektive. Räkna med 45-60 minuters promenad.

Här kan du läsa mer om Klövberget

Kontaktpersoner:

Martina Kiibus, naturguide, Tyresö naturskola tel 070-169 81 83.
Jonas Hedlund, grottguide, Tyresö naturskola e-post jonas.hedlund@tyreso.se.
Göran Bardun, kommunekolog, stadsbyggnadsförvaltningen goran.bardun@tyreso.se


Publicerad av: goran.bardun@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-06-01

Högermeny