Tyck till om tyreso.se

Tester om klimatpåverkan av boende, mat och transporter

Här kan du testa din klimatpåverkan på olika sätt. Klicka på de olika länkarna för att komma till de olika testerna. För att komma tillbaka hit efter genomfört test - stäng rutan.

Energikalkylen
Energikalkylen är till för dig som bor i småhus. Den hjälper dig att se vad olika åtgärder för att spara energi och vad ett byte av uppvärmningssystem innebär för din ekonomi och för miljön.

Energimyndigheten
Energimyndigheten testar produkter och apparater som använder energi. hemelektronik, hushållsapparater, värmesystem, inomhusklimat och husets klimatskal.

Energi och klimatrådgivningen
Energi och klimatrådgivningen i Stockholms län ger dig kostnadsfri och opartisk rådgivning. Här kan du testa energiåtgång i din bostad, transporter eller firma, och få tips om hur få ner förbrukning och spara pengar. Du kan skriva ut faktablad och få svar på frågor. Länken nedanför ger dig uppgifter om Energi och klimatrådgivningen i Tyresö kommun.

Miljösmarta matval
Maten påverkar miljön när den odlas eller produceras, förädlas, när den forslas till och från affären och när den tillagas. Läs mer under Livsmedelsverkets sida om mat och klimat.

Bilsvar
Konsumentverkets sida om hur mycket bilen kostar.

Klimatkontot
Har tagits fram av IVL Svenska Miljöinstitutet. IVL är ett fristående forskningsinstitut som sedan 1966 arbetar med tillämpad forskning och uppdrag för en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar tillväxt inom näringslivet och övriga samhället.

Du hittar länkar till de olika testerna under Relaterad information.


Publicerad av: Petri Palkki

Senast uppdaterad: 2017-08-14