Tyck till om tyreso.se

Vinnare 2013

Varje klass/enhet som deltog i skräpplockardagarna hade en lott till dragningen i tävlingen "en äventyrsdag med Naturskolan". Grattis till barn på Teddybjörnen och Hästhagens förskolor, samt elever på Njupkärrsskolan och Montessori Vintergatan.

Teddybjörnen vinnardag 

4-7 åringar (4-åringar - klass 1) 7 och 8 maj
Upptäckardag i Alby med små och stora djur
I skogsbackarna finns många smådjur att upptäcka och i hagarna vid Uddby gård finns lammungar och kossor att klappa. Under dagen plockar vi växter och hämtar ägg till vår lunch (örtplättar och korv) som vi tillagar över öppen eld.

Vinnare:
Avdelning Vildhästen på Hästhagens förskola 

Avdelning Östan på Teddybjörnens förskola

 Njupkärr grottkrypardag

 

8-12 åringar (klass 2-5) 22 maj och 4 juni
Grottkrypning i Klövberget

Nedanför Klövberget ute på Brevikshalvön finns ett av Stockholmstraktens längsta grottsystem. I grupper om ca 10 åt gången upptäcker vi de underjordiska gångarnas slingriga vägar. Under dagen bygger vi vindskydd, lagar mat (korv och hamburgare) över öppen eld och leker olika lekar.

Vinnare:
Njupkärrs skola, 24 elever ur åk 4-6 

Montessori Vintergatan åk 4-6

Naturskolan
Naturskolan är en integrerad del av den ordinarie undervisningen och ett viktigt komplement för att uppnå läroplanens mål i natur- och samhällsorienterande ämnen. Jonas och Eva som arbetar där är naturskolepedagoger och utbildade biologer/biogeovetare och naturguider som har lång erfarenhet av naturpedagogisk verksamhet.


Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-16