Tyck till om tyreso.se

Vinnare 2014

Varje klass/enhet som deltog i skräpplockardagarna hade en lott till dragningen i tävlingen "en äventyrsdag med Naturskolan". Grattis till barn på Trollebos och Palettens förskola, samt elever på Brevik och Fornuddens skolor.

VINNARNA!

4-7 åringar (4-åringar - klass 1)
Upptäckardag i Alby med små och stora djur
I skogsbackarna finns många smådjur att upptäcka och i hagarna vid Uddby gård finns lammungar och kossor att klappa. Under dagen plockar vi växter och hämtar ägg till vår lunch (örtplättar och korv) som vi tillagar över öppen eld.

Vinnare:
Föräldrakooperativet Trollebo, avdelning Trumpeten 

Palettens förskola, femman.

 

8-12 åringar (klass 2-5)
Grottkrypning i Klövberget
Nedanför Klövberget ute på Brevikshalvön finns ett av Stockholmstraktens längsta grottsystem. I grupper om ca 10 åt gången upptäcker vi de underjordiska gångarnas slingriga vägar. Under dagen bygger vi vindskydd, lagar mat (korv och hamburgare) över öppen eld och leker olika lekar.

Vinnare: Breviks skola klass 3 och Fornuddens skola klass 5C

Naturskolan
Naturskolan är en integrerad del av den ordinarie undervisningen och ett viktigt komplement för att uppnå läroplanens mål i natur- och samhällsorienterande ämnen. Jonas, Martina och Eva som arbetar där är naturskolepedagoger och utbildade biologer/biogeovetare och naturguider som har lång erfarenhet av naturpedagogisk verksamhet. Läs mer uppe till höger.


Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-05-23