Tyck till om tyreso.se

Vinnare 2012

Varje klass/enhet som deltog i skräpplockarveckan hade en lott till dragningen i tävlingen "en äventyrsdag med Naturskolan". Grattis till barn på Båtens och Ringens förskola, samt elever på Hanviken och Fornuddens skolor.

Ekorrens "lupp Avd Ekorren på Ringens förskola, vann en "Lupp"-täckardag med Naturskolan. Klicka på bilden för bildspel.

Rekordmånga deltagare
I år var det drygt 3 800 elever och förskolebarn som deltog till att göra Tyresö till en trevligare kommun. Tidigare år har det i genomsnitt varit 2 200, hoppas att trenden håller i sig.

Varje klass/enhet som deltog i skräpplockarveckan hade en lott till dragningen i tävlingen "en äventyrsdag med Naturskolan". Vinsterna lottas ut så det är ingen tävling om vem som har plockat mest.

Deltagarna på äventyrsdagen ska vara minst fyra år och max 25 stycken i gruppen, vi anpassar "äventyret" efter vinnarnas ålder. Här är årets vinnare!

Upptäckardag i Alby med små och stora djur
I skogsbackarna finns många smådjur att upptäcka och i hagarna vid Uddby gård finns lammungar, kattungar och kossor att klappa. Under dagen plockar vi växter och hämtar ägg till vår lunch (örtplättar och korv) som vi tillagar över öppen eld.
VINNARE: Förskolan Båten avd. Bryggan och Ringens förskola avdelningen Ekorren  

Grottkrypning i Klövberget
Nedanför Klövberget ute på Brevikshalvön finns ett av Stockholmstraktens längsta grottsystem. I grupper om ca 10 åt gången upptäcker vi de underjordiska gångarnas slingriga väg. Under dagen bygger vi vindskydd, lagar mat (korv och hamburgare) över öppen eld och leker olika lekar.
VINNARE: Hanviken årskurs 4a och Fornudden årskurs 4a (gul)


Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-16