Tyck till om tyreso.se

Pilgrimsvandra med barn/elever

Frälsarkransen. Följ de olika pärlorna i slottsparken. Varje pärla är utmärkt med ett granitklot på en pollare. Följ Montessoriförskolan Vintergatans exempel och gör det till en spännande utflykt.

Montessori går Frälsarkransen5-åringarna från Montessoriförskolan Vintergatan går "Frälsarkransen". Foto: Susanne Hansen

Vi åker ibland ut till Tyresö slott med buss. När vi stiger av bussen är det första barnen ser ”Guldpärlan”, som står vid ingången till församlingshemmet. Vi brukar starta våra utflykter med att gå dit. Vi känner på den och berättar vad som står på stenen.

Här hittar du de fyra vandringslederna

Leta pärlor i parken

De första gångerna vi var i slottsparken trodde både pedagoger och barn att det bara fanns en pärla i parken. Men en dag så hittade barnen de tre pärlorna som är vid granallén och det lilla huset nedanför slottet. Vi gick upp för att titta och fann då de tre hemlighetspärlorna. Dessa gjorde barnen nyfikna, så vi gick in i församlingshemmet för att se om vi kunde hitta mer information. Vi kom ut med tydliga kartor och mycket information. Barnen ville genast leta efter fler pärlor.

Pilgrimsvandring med 5-åringar

Vi avslutade vårterminen med att alla femåringar gjorde en pilgrimsvandring, genom att leta efter pärlorna i Frälsarkransen.

Vi började som vanligt med Gudspärlan och letade oss vidare ner till Notholmen där tog vi en paus. Vi åt vår matsäck och köpte glass till barnen. De fick sedan springa runt och leka fritt en stund. På vägen tillbaka till bussen fortsatte vi att leta efter de sista pärlorna i Frälsarkransen. En spännande dag.


Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-17