Tyck till om tyreso.se

Sandupptagning

På våren hör många Tyresöbor av sig och undrar när gatorna ska sopas. Gångbanorna är fulla med grus och det är besvärligt, särskilt om man har rullator, ska cykla eller liknande. Men även om solen visar sig dagtid kan det fortfarande vara minusgrader och halka på kvällar och nätter. Sandupptagningen kan bara göras vid plusgrader dygnet runt, eftersom vattnet som sprutas ut för att binda dammet annars fryser och det blir halt.

Maskinerna byter skepnad i april
Det är samma maskiner som plogar snö som sedan sopar upp sanden. Efter en "normal" vinter brukar vi komma igång med sanduttagningen runt 15 april och då byter vi ut plogutrustningen till utrustning för sandupptagning.

Felanmäl efter 15 maj
Sandupptagningen börjar tidigast den 15 april och ska vara klar senast den 15 maj (beroende på väglag). Efter den 15 maj kan du felanmäla om det är en gata vi har glömt. Kommunen snöröjer och tar upp sanden för de gator som vi har hand om, i ditt område kan det vara din bostadsrättsförening, samfällighet eller någon annan aktör som har ansvar för sandupptagningen.

Runt kommunens fastigheter
På skolor och förskolor brukar vi sopa kvällar och helger för att inte störa verksamheten. Har du frågor om sandupptagning kring en av kommunens fastigheter, kontakta i första hand verksamheten som i sin tur felanmäler till kommunens fastighetsavdelning.

SandupptagningSandupptagningen i Tyresö. Foto: Tony Ytterstedt.

SandsopningSandsopning pågår. Foto: Tony Ytterstedt


Publicerad av: Lotta Anglén

Senast uppdaterad: 2017-10-18