Tyck till om tyreso.se

Projekt inom skolan

Familj som cyklarSedan flera år pågår en negativ utveckling där allt fler barn skjutsas i bil till och från skolan. Den ökade skjutsningen leder till inaktiva barn, trafikproblem vid skolorna och ökade luftföroreningar. Skjutsningen berövar även barnen glädjen att utforska sin närmiljö och skapa sina egna livsrum.

Det kommer också allt fler rapporter om att många barn inte får motion, lider av övervikt och att diabetes och ryggproblem kryper allt lägre ner i åldrarna.

Kommunen arbetar med ett flertal åtgärder för att minska biltrafiken runt skolan.

Resval Tyresö


Resval Tyresö-projekt inom skolan

 • Gå och cykla till skolan

  Tyresös skolor uppmanas varje år att vara med i den rikstäckande tävlingen Gå och cykla till skolan. Syftet är att fler elever ska gå, och cykla till skolan istället för att åka bil.

 • Avlämningsplatser

  Bor man på för långt avstånd från skolan för att gå eller cykla kan man släppa av barnen vid en avlämningsplats en bit från skolan, så barnen kan gå sista biten själva.

 • Vandrande skolbussar

  Det kommer allt fler rapporter om att många barn inte får motion och lider av ohälsa. Med vandrande skolbuss kan förbättringar nås.

 • Delad skolstart

  Sedan hösten 2013 börjar Strandskolans elever och personal skoldagen kl 08:30 istället för 08:00. Detta är en del av ett projekt för att minska köerna på Tyresövägen.

Publicerad av: christine.salomonsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-07-27

Högermeny