Tyck till om tyreso.se

Projekt för Tyresöbor

Barn och vuxen cyklarTyresö kommun har cirka 45 000 invånare. 15 000 Tyresöbor pendlar ut ur kommunen dagligen och 10 000 av dessa arbetar i Stockholm.

Samtidigt pendlar 5 000 personer in till kommunen, de som bor på annan plats och arbetar i Tyresö.

Kommunen arbetar med att öka kännedomen om de olika transportalternativen som finns i Tyresö. Det genomförs också åtgärder som ska underlätta för Tyresöborna att välja alternativa färdmedel framför bilen.Resval Tyresö


Projekt för Tyresöborna

 • Är du en Bil-Bosse eller kanske en Cykel-Kim?

  I våras genomförde vi djupintervjuer i östra Tyresö med syfte att få fram resenärers emotionella drivkrafter till resval - något som styr resan till stor del men som resenären ofta inte är medveten om. Metoden, som tidigare inte har använts inom detta område, har resulterat i åtta pendlartyper.

 • Cykelkurs i Tyresö

  Torsdag den 4 maj startar återigen en cykelkurs för vuxna och ungdomar som inte kan cykla. Kursen är ett samarbete mellan Cykelfrämjandet och Tyresö kommun. Anmäl dig idag!

 • Samåkning

  Att samåka innebär att man, istället för att åka ensam, åker två eller flera personer i samma bil.

 • Cykeldialog

  Som ett led i arbetet för mer och bättre cykling i Tyresö har kommunen tillsammans med Cykelfrämjandet och andra cykelengagerade medborgare ...

 • Bussluffa i sommar!

  Det finns mycket att uppleva bara en eller ett par bussresor bort. Bussluffkartan har tips på några av de många utflyktsmål som du kan nå med bussen i Tyresö, Haninge och Nynäshamn.

Publicerad av: hedda.ericsson@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-07-31

Högermeny