Tyck till om tyreso.se

Vinnare Gå och cykla till skolan 2015

Publicerad den: 2015-12-08

Grattis till Bergfotens skola som kom på första plats i Tyresö och på plats 10 i Sverige i Gå och cykla till skolan 2015! På andra plats kom Tyresö Montessoriskola och på tredje plats Krusboda skola. Bra jobbat alla som deltog!

Barn och vuxen cyklar

Under två veckor i september och oktober deltog hela 1903 elever från Tyresö Montessoriskola, Hanvikens skola, Strandskolan, Bergfotens skola, Krusboda skola och Sofiebergsskolan i den nationella tävlingen "Gå och cykla till skolan". Skolorna samlade så många respoäng som möjligt under två veckor genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. Tävlingen gäller förskoleklass till och med årskurs 6.

Syftet med tävlingen

Syftet med utmaningen är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i närmiljön. Den skola i Sverige som samlar in flest respoäng, i förhållande till totalt antal deltagare på skolan vinner 15.000 kronor, totalt kan man vinna priser för 50 000 kr. Tyresö kommun uppmuntrar deltagande i tävlingen med lokala priser utöver de nationella.

Bergfotens skola kom på 10:e plats i Sverige

Bergfotens skola kämpade hårt och hamnade på 10:e plats av alla skolor i hela landet! Som pris fick de en Guinness rekordbok. Stort grattis till alla elever och pedagoger som deltog i tävlingen, bra jobbat!

Vinnare i Tyresö 2015

Bergfotens skola kom även på första plats den lokala tävlingen - grattis igen! Tyresö Montessoriskola kom på andra plats, och Krusboda skola knep tredjeplatsen. Priserna för första till tredjeplats är:

  1. 5000 kr
  2. 3000 kr
  3. 2000 kr

Prispengarna ska gå till trafikvänliga och frilufts- och hälsofrämjande ändamål.

Tack till de andra skolorna

Tyvärr vann inte Hanvikens skola, Strandskolan, eller Sofiebergsskolan något pris i år, trots att de kämpade på bra. Tusen tack för att ni deltog och bidrog till en bättre miljö, bättre lycka nästa år!

Vill du veta mer om tävlingen, läs mer under Relaterad information.


Publicerad av: Hedda Ericsson

Senast uppdaterad: 2015-12-15

Högermeny

Relaterad information