Tyck till om tyreso.se

Resval Tyresö

Resval TyresöResval Tyresö är Tyresö kommuns arbete med hållbara transporter. I menyn hittar du projekt för Tyresöbor, för kommunanställda och för skolan.

Vi påverkar klimatet genom att släppa ut växthusgaser och en stor del av dessa utsläpp kommer från våra transporter. I kommunen arbetar vi med att minska dessa utsläpp och genomför åtgärder som ska minska trängseln på vägarna och göra det lättare för Tyresöborna att gå, cykla och resa med kollektivtrafiken.

Om fler lämnar bilen hemma minskar inte bara utsläppen, det minskar bilköer, förbättrar luftkvaliteten, minskar buller och ger bättre hälsa.  På de här sidorna har vi samlat alla de åtgärder Tyresö kommun gör för att få fler Tyresöbor att gå, cykla eller ta bussen.

 

Frukost till cyklister

Cykelfrukost2015
16 september 2015

För att tacka de som valde att pendla till och från Tyresö med cykel delade kommunen ut cykelfrukost på två platser i kommunen fredagen den 18 september 2015, kl 07.00-08.30.

Läs mer om cykelfrukosten här

Ladda mobilen på bussen

UBS buss
24 juni 2015

Under midsommarafton rullade nya bussar ut i trafik på Tyresös gator. De nya bussarna är större, mer bekväma och har dessutom uttag för att du ska kunna ladda mobilen. Ska du åka med?

Läs mer om de nya bussarna
 

Nyheter inom Resval Tyresö

 • 19 april 2016

  SL söker "superhjältar"

  Hur blir man en superhjälte i barnens ögon? Se videon om hur du kan hjälpa till att rädda världen!

 • 09 december 2015

  Vinnare Gå och cykla till skolan 2015

  Grattis till Bergfotens skola som kom på första plats i Tyresö och plats 10 i Sverige i Gå och cykla till skolan 2015! På andra plats kom Tyresö Montessoriskola och på tredje plats Krusboda skola. Bra jobbat!

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Kontakt

Kommunstyrelseförvaltningen

Miljöstrateg/Miljöprojektledare
Petri Palkki