Tyck till om tyreso.se

Snabbladdstation för elbilar i Tyresö centrum

I Tyresö centrum finns en snabbladdstation med 2 laddkontakter för elbilar som är tillgänglig för alla. Din elbil laddas full på upp till en halvtimme. Det finns även 3 laddstolpar på gästparkeringen.

 snabbladdningstation Tyresö centrumLaddstation. Illustration: Christian Nützel

Tanka fullt eller fyll på

Stationen i Tyresö kan användas av invånare, företag samt besökande, den är även viktig för kommunen som har köpt in ett antal elbilar.  Att ladda bilen helt tar 15–30 minuter. Under tiden kan man uträtta ärenden i Tyresö centrum. Den som har bråttom kan välja att bara ladda bilen några minuter, för att "fylla på".

Förnyelsebar el

Elen till stationen kommer dels från solceller på taket, dels från Vindel från Lillgrunds vindkraftpark. Solcellerna producerar upp till 5,3 MWh per år vilket motsvarar 2 600 körda elbilsmil per år. För att använda stationen behövs ett abonnemang hos Vattenfall. Laddningen sker med hjälp av en så kallad RFID-tagg (nyckelring) eller med en mobilapplikation. På vattenfalls sida hemsida (se länk) kan du läsa mer om laddstationen och om laddstolparna på besöksparkeringen. Du kan även se om det är ledigt (se bild) och hur du beställer laddkort. Läs mer på Vattenfalls sida

Laddstationer Vattenfall Tyresö centrum

 

Vi tar en kopp te under laddningen

Vår snabbladdstationer är utvecklad och anpassad för bilar med laddgränssnittet "Chademo". Chademo är en förkortning för Charge de Move, som ungefär betyder "laddning i flykten". Det sägs även syfta på den japanska frasen "O cha demo ikaga desuka", som kan översättas: "Vi tar en kopp te under laddningen".


Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-10-03

Högermeny

Kontakt

Tekniska kontoret

Avdelningschef, miljö- och trafikavdelningen
Göran Norlin