Tyck till om tyreso.se

Bostadsområden

Det är trivsamt att bo i Tyresö! Närheten till havet och naturen har lockat många att bosätta sig i Tyresö. Bebyggelsen är mycket varierad. Samtliga bostadsområden ligger nära kust, sjöar och natur.

Bollmora

Tyresös centrum med hyresrätter, bostadsrätter och mindre grupphusbebyggelse. Byggt på 1960-talet. Det pågår en stor satsning på att förnya och utveckla centrala Tyresö och göra det mer stadsmässigt. Ett 23-våningars höghus har redan byggts, flera centrumnära bostäder planeras, handeln byggs ut och en ny stadspark ska anläggas. Totalt planeras 1000 nya centrumnära bostäder. Här finns också trygghetsboendet Björkberget, Kvarnhjulet kulturcentrum, Tyresövallen och golfbanan. 

Farmarstigen

Hyres- och bostadsrätter samt kommunens första kooperativa hyresrätter där inflyttning skedde 2003. Området har 1980-1990-talskaraktär. 2011 färdigställde Tyresö bostäder nya flerbostadshus i kvarteret Kattfoten.

Fårdala

Småhus, radhus och stora villor med centralt läge. Nära till ridhus, tennisbanor och golfbana.

Granängsringen, Nybodaberg, Bollmoraberg och Granbacken

Centralt belägna hyresrätter från 1960- och 1970-talet, delvis renoverade under 1990-talet.

Krusboda

Stort barnvänligt radhusområde med bland annat eget utomhusbad. Området är byggt på 1970-talet.

 

Tyresö Strand och Trädgårdsstaden

Trädgårdsstaden i Tyresö Strand är ett av stockholmstraktens attraktivaste bostadsområden. Modernt boende i småhus och lägenheter, byggda med kvalitetsmaterial och utformade med en arkitektur som knyter an till det historiska arvet kring Tyresö slott. Vid Strandtorget finns ett litet köpcentrum med småbutiker, restauranger och livsmedelsbutik. Här finns också en biblioteksfilial – ett kompakt bibliotek med det senaste inom biblioteksmedia.

Vid Erstaviken byggs det attraktiva bostadsområdet Strandängarna med 200 lägenheter och Strandudden med 17 bostäder.

 TrollbckenRadhus i Trollbäcken. Foto: Hasse Saxinger  

Trollbäcken

Det största småhusområdet med varierande villabebyggelse vid Drevviken. Kuperat, lugnt och lummigt. Tillsammans med Östra Tyresö har Trollbäcken den äldsta bebyggelsen i kommunen. Vid Alléplan finns ett affärscentrum med vårdcentral, apotek, småbutiker, livsmedelshallar och bibliotek. Nya lägenheter byggdes vid Alléplan under 2007.

Öringe och Slumnäs udde

Villor, radhus och hyresrätter kring Öringesjön. Närhet till bland annat bad och golfbana. På Slumnäs udde finns ett 30-tal bostadsrätter uppförda i början av 2000-talet.

Östra Tyresö

Skärgårdsidyll Brevikshalvön.Östra Tyresö som består av områdena Brevikshalvön, Raksta, Solberga och Bergholm är under omvandling. Då fler och fler bor permanent i dessa områden anläggs kommunalt vatten och avlopp och huvudvägarna breddas och förses med gång- och cykelbanor. Östra Tyresö präglas av en varierande fritidsbebyggelse: högreståndssommarvillor från början av förra seklet, sportstugor från 1930-1950-talet och fritidshus från 1960-1980-talet. Målet med omvandlingen är försiktig utveckling med bevarad skärgårdskaraktär.

Läs mer om Östra Tyresö


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-07-20

Högermeny

Se filmen om Tyresö!

Se filmen om Tyresö!

Tidningsbilaga om Tyresö

Tidningsbilaga om Tyresö

DN-bilaga om Tyresö 2015

Om boende och byggande i Tyresö. Bilagan publicerades i DN i juni 2015.