Tyck till om tyreso.se

Kryddvägen

Huvudbild

Längs Kryddvägen och Basilikagränd i Bollmora planeras förtätning med hyreslägenheter, stadsradhus och små flerfamiljshus. Utbyggnaden görs i tre etapper och först ut är två lamellhus med hyreslägenheter på västra sidan av Kryddvägen.

48 lägenheter först ut

Under sommaren 2017 ska LW plåt påbörja byggnation av 48 lägenheter i två lamellhus. Husen ska placeras på västra sidan av Kryddvägens norra del. Husen kommer att rymma allt från ettor till fyror, i en storlek från 25 kvm upp till 92 kvm. På bottenplanet kommer det att finnas lägenheter med upphöjda uteplatser. Högst upp i huset större bostäder med takterrasser. 

 

 

Detta händer inom arbetsområdet

  • Aktuella arbeten vecka 47-48

    VA-arbetena för etapp 1 är klara och nu läggs det fjärrvärmeledningar i marken. Dessa kommer att provtryckas under vecka 47 och så fort det är gjort kan vi fylla upp schakten och avetablera oss därifrån.

Stadsradhus på Basilikagränd  

I anslutning till Basilikagränd har en detaljplan för byggandet av 20 stadsradhus vunnit laga kraft. Processen med bygglov och annat för att kunna påbörja bygge pågår. Reinova Properties kommer att bygga radhusen, som ritats av OkiDoki arkitekter.

Se mer av de kommande stadsradhusen

Plan för fler ägande- och boenderätter

Det finns även planer för östra sidan av Kryddvägen, för småskaliga flerbostadshus och stadsradhus eller stadsvillor. Detta är ännu del av en pågående planprocess, de färdiga planerna är alltså inte beslutade.

Läs mer om detaljplanen för Kryddvägen etapp 2

För dig som vill bo här

Lägenheterna kommer att förmedlas via LW Sverige och Tyresö Bostäder.
Läs om hyreslägenheterna på Tyresö bostäders webbplats 


Publicerad av: Maria.Harvig@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-11-01

Högermeny

Kort om Kryddvägen

Kort om Kryddvägen

Yta: 2,6 hektar
Omfattning: 3 nya kvarter
Nya bostäder: 100-150 bostäder
Byggherre: LW plåt och Reinova
Beräknas stå klart: -