Tyck till om tyreso.se

Molnet i ladan: Marika af Trolle Molnet i ladan: Marika af Trolle 

Matavfall

Vi inför behovshämtning även för matavfall, så då får du ditt kärl tömt valfri vecka.

Kretsloppscentralen

Extraöppet söndagar mellan 2 april till 28 maj (stängt 16 april)

Elda mindre mängder torrt trädgårdsavfall

Om du saknar möjlighet att kompostera eller frakta bort ditt trädgårdsavfall får du elda mindre mängder torrt trädgårdsavfall på din tomt mellan 8 och 23 april. Men endast om din eld inte stör någon eller medför brandrisk. Övrig tid råder eldningsförbud – om du inte har särskilt tillstånd av polismyndigheten. Läs mer i renhållningsbroschyren om vad du ska tänka på om du ska elda.

Kostnadsfri hämtningar av grov- och elavfall

Mellan 1 april och 31 oktober kan du beställa två kostnadsfria hämtningar av ditt grov- och elavfall. Du beställer via e-tjänster eller ringer 08-578 291 00. Vi hämtar vid tomtgräns senast veckan efter beställning. Läs mer i renhållningsbroschyren om vad du ska tänka på.

 

 

 

Månadens tips!

Tvätta aldrig din bil på asfalterad yta, det förorenade tvättvattnet som rinner ner i dagvattenbrunnen rinner orenat ut i ditt närmaste vattendrag.

Vissa frukter och grönsaker ska inte förvaras i kylskåp eftersom de kan få köldskador men gärna svalt om möjligt, det vill säga i 12-15 °C. Det gäller bland annat banan, ananas, gurka, aubergine.

Sorteringsinformation på andra språk. FTI (Förpacknings och tidnings insamlingen) har information om sortering och återvinning av förpackningar och tidningar översatta till 25 vanligt förekommande språk i Sverige. De finns att ladda hem som pdf:er för utskrift och för tryck på ftiab.se


Publicerad av: lotta.anglen@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-06-26