Tyck till om tyreso.se

Nya Miljönärer i Tyresö!

Publicerad den: 2016-12-09

Vad har Gaffelkonst, Eco Utemiljö och 135 Äpplen gemensamt? De är alla Miljönär-vänliga!

För att inspirera till hållbar konsumtion lanserar Tyresö kommun märkningen Miljönär-vänlig för alla som lagar, lånar och återanvänder produkter, eller på annat sätt minskar mängden avfall.

Märkningen finns i hela Sverige
Märkningen Miljönär-vänlig är nationell och har tagits fram av Avfall Sverige för att gynna en hållbar konsumtion genom återanvändning, samutnyttjande, reparation och återbruk, istället för att enbart köpa nya produkter. Det långsiktiga målet är att minska mängden avfall och göra hållbar konsumtion till en god vana. Alla verksamheter som bidrar till att få allmänheten att laga, låna eller återanvända eller att på annat sätt minska avfallet kan tilldelas märkningen.

Nya Miljönär-vänliga verksamheter
Märkningen är framtagen för att lyfta fram de initiativ som redan finns för hållbar konsumtion, för de som sparar både pengar och miljö samtidigt, för de som är de riktiga miljövännerna – de som alltså är Miljönär-vänliga!

Märkningen har nyligen tilldelats:

  • Gaffelkonst  - Handgjorda smycken av äldre silverbestick
  • Eco Utemiljö - Utemöbler tillverkade av 100% återvunnen plast
  • 135 Äpplen - Musteri som ser till att Tyresöbornas äpplen kommer till nytta


Är din verksamhet Miljönär-vänlig?
Skomakare, cykelreparatörer, skräddare, secondhand och vintage är bara några exempel på verksamheter som kan få Miljönär-märkningen.

Bidrar din verksamhet till att få medborgarna att laga, låna eller återanvända sina produkter eller att på annat sätt minska avfallet? Då kan även ni ansöka om att få denna märkning. Läs mer om märkningen och hur du ansöker på miljönär.se

Tips om avfallsminimering
Vill du få tips på hur du kan konsumera mer hållbart och på så sätt minimera ditt avfall, då kan du läsa mer här: avfallsminimera

Miljönär, kampanj, Avfall Sverige, återbruk


Publicerad av: Suzette Westling

Senast uppdaterad: 2017-07-17