Tyck till om tyreso.se

Tyresös bibliotek är Miljönär-vänliga!

Publicerad den: 2016-11-07

För att inspirera till hållbar konsumtion lanserar Tyresö kommun en märkning för alla som lagar, lånar och återanvänder sina produkter. Först ut att få märkningen är Tyresös bibliotek!

Märkningen framtagen av Avfall Sverige
Märkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av Avfall Sverige för att gynna en hållbar konsumtion genom återanvändning, samutnyttjande, reparation och återbruk, istället för att enbart köpa nya produkter. Det långsiktiga målet är att minska mängden avfall och göra hållbar konsumtion till en god vana. Alla verksamheter som bidrar till att få allmänheten att laga, låna eller återanvända eller att på annat sätt minska avfallet kan tilldelas märkningen. 

Tyresös bibliotek först ut
Märkningen är framtagen för att lyfta fram de initiativ som redan finns för hållbar konsumtion, för de som sparar både pengar och miljö samtidigt, för de som är de riktiga miljövännerna – de som alltså är Miljönär-vänliga!

Tyresös tre bibliotek är utmärkta exempel på Miljönär-vänliga verksamheter. Biblioteken gör det lättare för Tyresöborna att spara både pengar och miljö genom att låna ut, istället för att sälja. Håll därför utkik efter denna märkning nästa gång ni besöker biblioteken! 

Är din verksamhet Miljönär-vänlig?
Skomakare, cykelreparatörer, skräddare, secondhand och vintage är bara några exempel på verksamheter som kan märkas med en dekal. 

Bidrar din verksamhet till att få medborgarna att laga, låna eller återanvända sina produkter eller att på annat sätt minska avfallet? Då kan även ni ansöka om att få denna märkning. Läs mer om märkningen och hur du ansöker på miljönär.se

Tips om avfallsminimering
Vill du få tips på hur du kan konsumera mer hållbart och på så sätt minimera ditt avfall, då kan du läsa mer här: avfallsminimera 

Miljönär, kampanj, Avfall Sverige, återbruk


Publicerad av: Suzette Westling

Senast uppdaterad: 2017-07-17