Tyck till om tyreso.se

Sortera matresten - en regional matavfallskampanj

Publicerad den: 2016-10-07

Huvudbild

Väljer du att pastapendla, åka på en rotfruktsresa eller köra bilen på baconbränsle? Under vecka 41 och 42 pågår en regional matavfallskampanj där alla kommuner i Stockholms län samarbetar för att få fler att börja sortera ut sitt matavfall.

Sverige har som ett nationellt mål att separat samla in 50 procent av allt matavfall år 2018. Eftersom alla kommuner har ett gemensamt mål att sträva efter väljer Stockholms läns kommuner nu att starta en regional matavfallskampanj för att få fler i Stockholmsregionen att börja sortera ut sitt matavfall. Våra insamlade matrester blir biogas som används som bränsle för bland annat bussar, avfallsbilar och taxibilar, samt biogödsel som matproducenter kan använda för att odla ny mat.

Den regionala matavfallskampanjen - Sortera matresten

Så håll utkik efter den regionala matavfallskampanjen. Under vecka 41 och 42 kommer kampanjen sprida sig på busslångsidor, på förarplatsskyltar på tunnelbanan, bussar och pendeltåg samt som reklamfilmer på TV. Kolla även in på den centrala hemsidan för kampanjen på sorteramatresten.se för att läsa mer om kampanjen.   

Matavfallsinsamling i Tyresö

Vi i Tyresö kommun kan vara med och bidra, det behövs bara en liten förändring i vardagen. Sortera ut ditt matavfall du också och bidra till en bättre miljö. Anmäl till dig till matavfallsinsamlingen via e-tjänster eller kontakta vårt Servicecenter.

Sortera matresten


Publicerad av: My Blomgren

Senast uppdaterad: 2016-10-12