Tyck till om tyreso.se

Matavfallstips under sommaren

Här hittar du matnyttiga tips om hur du hanterar ditt matavfallskärl och din matavfallspåse under årets sommarmånader.

Så här hanterar du ditt kärl:

  • Ställ gärna matavfallskärlet på en skuggig platsÄpple
  • tvätta kärlet invändigt med jämna mellanrum
  • häll eller spraya gärna lite ättika i kärlet, så håller du flugor och lukt borta
  •  

    Så här hanterar du påshållaren och påsarna:

  • lägg några ark hushållspapper i botten på papperspåsen
  • låt avfallet rinna av ordentligt i slasken innan det läggs i påsen
  • diska påshållaren regelbundet, den tål maskindisk.
  •  

    Så här undviker du fukt:

  • Använd alltid påshållaren, den hjälper till att ventilera papperspåsen.
  • släng hushållspapper och använda (ofärgade) servetter med matavfallet, det suger upp en hel del av fukten
  • låt kaffesumpen rinna av en stund innan du slänger den
  • fyll inte påsen över den streckade linjen på insidan av påsen
  • släng påsen minst var tredje dag, även om den inte är full
  • vik ihop påsen noggrant innan du lägger den i avfallskärlet
  • skala exempelvis morötter och lök direkt i påsen.
  •  

    Så här undviker du lukt:

  • Fisk- och skaldjursrens kan du skölja av och lägga i tidningspapper innan du lägger det i papperspåsen
  • lägg fisk- och skaldjursrens i frysen och släng det precis innan tömning av kärlet
  • rengör ditt kärl med jämna mellanrum, gärna någon extra gång på sommaren.

  • Publicerad av: My Blomgren

    Senast uppdaterad: 2016-07-15