Tyck till om tyreso.se

Sortera rätt med mobilen

Har du någon gång storstädat och undrat hur du ska sortera avfallet för att det ska bli rätt? Nu kan du få hjälp direkt i mobilen via Suez Recyclings kostnadsfria källsorteringsapp.

Oavsett om du storstädar eller bara småplockar lite hemma, stöter du på saker som inte är helt självklara hur de ska sorteras för att det ska bli rätt. 

Kommunens entreprenör Suez Recycling (tidigare SITA) har lanserat en kostnadsfri mobilapplikation som gör det enkelt att sortera rätt. Allt du behöver göra är att installera applikationen i mobilen. Besök market (för Android) eller App store (för Iphone) och sök på "Källsortera".

Vad får du reda på i appen?

  • Var du lämnar avfallet
  • Vad som händer med avfallet
  • Vilket steg hanteringen/behandlingen av avfallet klassas till i EU:s avfallshierarki . 
  • Klimatnyttan vid återvinning (endast förpackningar)

Inom avfallshanteringen har vi kommit långt när det gäller att ta tillvara och återvinna avfall. Det allra bästa för miljön är givetvis om det blir så lite avfall som möjligt. Det avfall som uppstår av tidningar och förpackningar kan lämnas på någon av FTI:s återvinningsstationer. Du kan se i vår webbkarta var det finns återvinningsstationer i Tyresö.

Visste du att...

...glas går att återvinna hur många gånger som helst?
...det går åt en tredjedel energi om vi använder returfiber till nytt papper?
...när man framställer en aluminiumburk från återvunnet material går det åt tjugo gånger mindre energi än om man gör en burk av nytt material?


Publicerad av: Ulrika Johansson

Senast uppdaterad: 2017-07-28