Tyck till om tyreso.se

Miljönär-märkningen

För att inspirera till hållbar konsumtion lanseras nu en märkning för alla som lagar, lånar och återanvänder. För de som sparar både pengar och miljö samtidigt, för de som är de riktiga miljövännerna – de som är Miljönär-vänliga!

Miljönär, kampanj, Avfall Sverige, återbruk

Varför Miljönär-märkning?
I Tyresö kommun är vi duktiga på att ta hand om vårt avfall. Problemet är att det genereras för mycket. Vår konsumtion förbrukar råvaror och energi i en rasande takt, och bidrar dessutom till utsläpp av växthusgaser. Det är inte hållbart i längden.

Märkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av Avfall Sverige i samarbete med Tyresö kommun. Syftet är att belysa vikten av en hållbar konsumtion. Det långsiktiga målet är att minska mängden avfall och göra hållbar konsumtion till en god vana. Miljönär-märkningen syftar med andra ord till att lyfta fram initiativ som redan görs i kommunen. Alla verksamheter, organisationer eller privatpersoner vars huvudsyfte är att få allmänheten att laga, låna eller återanvända eller att på annat sätt minska avfallet kan tilldelas märkningen.

Är du eller din verksamhet Miljönär-vänliga?

För att ansöka om Miljönär-märkningen, besök märkningens hemsida på:  www.miljönär.se. Där finns också nyheter, tips och idéer om hållbar konsumtion. Där kan ni dessutom tipsa om andra verksamheter i Tyresö som borde få Miljönär-märkningen.

När ansökan blir godkänd tilldelas ni märkningen helt kostnadsfritt. Ni får då dekaler med märkningens logga, som syns på bilden här intill, som ni kan skylta med både digitalt och i era lokaler!


Publicerad av: Suzette Westling

Senast uppdaterad: 2017-01-05