Tyck till om tyreso.se

Avfallsminimera

I Tyresö kommun är vi duktiga på att ta hand om vårt avfall. Problemet är att det genereras för mycket. Här får du tips på hur du kan minska din konsumtion och ditt avfall!

Vår konsumtion förbrukar råvaror och energi i en rasande takt, och bidrar dessutom till utsläpp av växthusgaser. Det är inte hållbart i längden. Genom att minska din konsumtion och minimera ditt avfall gör du miljön en stor tjänst.  

Låna eller hyr
Att låna böcker på bibliotek är ett ypperligt sätt att hålla nere din konsumtion och dina utgifter. Gå till något av Tyresös bibliotek och låna en bok nästa gång läslusten smyger sig på, så sparar du både pengar och miljö!

Allt fler verksamheter hyr ut produkter istället för att sälja dem. Numera kan du hyra allt mellan bilar och cyklar till verktyg, kläder eller accessoarer. Innan du köper nytt - kolla om du kan hyra det istället! 

Laga 
I Tyresö finns mängder av reparationsverksamheter av olika slag - bland annat skrädderier, cykelreparatörer, skomakare och tavelrenovering! Ta hjälp av dessa så ger du dina favoritprodukter ett längre liv. 

Ägodela
Innan du investerar i något nytt, hör efter med din granne, släkting eller kompis om ni ska köpa produkten tillsammans! Kanske kan ni dela på en gräsklippare, en slagborr eller ett tält? Genom att ägodela sparar du pengar samtidigt som du får tillgång till mer! 

Lämna till återbruk
Om du inte längre har användning för en produkt kan du, istället för att slänga den, lämna in den till second hand-butiker, sälja den på loppis eller skänka den till välgörenhet. På så sätt får den en chans till ett nytt liv hos någon som behöver den!

Återbruk


Publicerad av: Suzette Westling

Senast uppdaterad: 2017-02-03