Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Så arbetar vi

På Bergfotens förskola arbetar vi efter Läroplan för förskolan Lpfö98,reviderad 2010 och kommunens lokala mål för förskoleverksamhet.

Vår förskola arbetar också utifrån att vi vuxna ska ha ett positivt tänkande och att barnen ska känna sig trygga och glada hos oss.

Vi vill skapa en verksamhet med barnen där de känner sig delaktiga. Det är deras intresse och nyfikenhet som ska stå i fokus i vårt arbete. 

Vi vill skapa en miljö där de kan utmanas och utvecklas enskilt och tillsammans med gruppen, det ska skapa möten till samarbete.

Vi har ett förhållningssätt där vi är lyhörda för barnens önskemål, tankar och idéer. Det är detta som ska driva våra projekt framåt. Vi arbetar med vår värdegrund och empati på olika sätt.

I vår innemiljö erbjuder vi bygg och konstruktion, skapande i vår verkstad, hemvrår, där barnen kan leka rollekar.

Ute har barnen bland annat tillgång till vårt snickarförråd. Där kan barnen tillverka olika saker med hjälp av spik, hammare, träbitar.

Rörelse/gymnastik har Nyckelpigans samt Fjärilens barn en gång i veckan. Vi går då till skolans gymnastiksal, där vi leker lekar, har hinderbanor, leker med bollar. m.m 

Vi arbetar med naturen och närmiljön och ger alla barnen möjlighet att få gå till skogen. Skogen har väldigt mycket att erbjuda som vi vill ta del av på olika sätt tillsammans med barnen.


Publicerad av: Linn Dablin

Senast uppdaterad: 2017-12-01