Tyck till om tyreso.se

Nu inleder vi arbetet vid Petterboda

31 augusti 2017

Arbetet med att förbättra framkomligheten på Tyresövägen har försenats på grund av att upphandlingen överklagades. Nu är äntligen arbetet redo att inledas. Först ut är bygget av gång- och cykeltunneln under Tyresövägen.

Läs mer om arbetet vid Petterboda

"Vi är cyklist. När blir du?"

Vi är cyklist
12 september 2017

Nu pågår en kampanj som har som syfte att öka andelen cykling och minska andelen korta bilresor. Tävla med en kreativ cykelbild och få chansen att vinna en elcykel!

Läs om kampanjen

Spara 3 minuter

Skylt 3 minuter
12 september 2017

Spara 3 minuter med att åka Skrubba malmväg och Tyresövägen istället för att åka Bollmoravägen genom centrum, när du ska mellan östra Tyresö och Trollbäcken. Det blir många timmar på ett år.

Läs om hur du sparar tid och se filmen

Socialnämndens ordförande avgår

20 september 2017

Andreas Jonsson (M), socialnämndens ordförande i Tyresö, har lämnat in sin avskedsansökan. Han lämnar den 1 november då Anna Lund (KD), vice ordförande, tar över tills en ny ordförande är på plats efter årsskiftet.

Läs mer
 

Fler nyheter

 • 19 september 2017

  Ny pumpstation anläggs i Fornuddsparken

  Vi anlägger en ny pumpstation på Fornuddsvägen 61 (vid scoutstugan). Går allt enligt tidplan så arbetet klart under november. Efter att den nya stationen driftsatts rivs den gamla pumpstationen våren 2018.

 • 19 september 2017 Stadsplanering

  Samråd över detaljplan för Bäverbäcken pågår till 10 oktober

  Stadsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för Bäverbäcken. Samrådet pågår mellan 19 september - 10 oktober. Välkommen med dina synpunkter.

 • 18 september 2017

  Fastighetsarbeten klara på Uddby gård

  Nu har Tyresö kommun byggt klart visningsgården på Uddby gård. Se här hur det har sett ut och hur det ser ut idag och vad kommunen har gjort.

 • 18 september 2017

  Flera e-tjänster otillgängliga i oktober

  5-17 oktober byter vi ärendehantering- och registreringssystem. Detta innebär bland annat att vissa bygglov- och mättjänster blir otillgängliga under en period.

 • 14 september 2017

  Vägarbete på Långsjövägen och Lidvägen

  Vattenfall förstärker elnätet och delar av Långsjövägen är tidvis avstängd. Buss 820 kör Kärrvägen rakt fram och trafikerar inte Långsjövägen och Skältsätra. Bussen går åter enligt tidtabell den 16 oktober.

 • 13 september 2017

  Lär dig cykla!

  Nu startar höstens cykelkurs för vuxna och ungdomar som inte kan cykla eller bara kan cykla lite grann. Kursen är ett samarbete mellan Tyresö kommun och Cykelfrämjandet. Anmäl dig idag. Först till kvarn!

 • 12 september 2017 Stadsplanering

  Samråd över detaljplan för del av Hanviken 2:1 pågår

  Stadsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett samrådsförslag till detaljplan för del av Hanviken 2:1, bostäder vid Stjärnvägen. Samrådet pågår mellan 12 september - 3 oktober 2017. Välkommen med dina synpunkter!

 • Fler nyheter Prenumerera
Insyn i politiken

Insyn i politiken

Insyn i politiken

På webbplatsen Insyn finns allt som rör de politiska besluten i Tyresö.

I politiker- och nämndregistret kan du se vilka som sitter i fullmäktige och i nämnder och styrelser.